The Hobbit

God morgon!
 
Som jag nämnde i går kväll blev det ändrade planer, jag skulle egentligen bara vara hemma och inte göra så mycket men i stället så gick jag och så The hobbit. Jag har inte velat se den förut eftersom jag inte har sätt alla sagan om ringen filmer och de jag sätt såg jag för väldigt länge sedan. Den var i alla fall väldigt bra, jag har än blandan smak när det gäller film och jag gillar allt från tjejfilmer till krigsfilmer till action till konspirationsfilmer. Jag tycker absolut att man ska se den och för er som inte har sätt alla sagan om ringen, så behöver man inte det eftersom den här är "före" men det kan vara lättare att förså vissa saker om man har sätt de.
 
Såhär skriver SF om den:
 
Berättelsen om Bilbo Baggers resa för att återkräva dvärgarnas kungadöme Erebor som för länge sedan erövrades av draken Smaug.
 
Under resans gång korsas Bilbos väg av trollkarlen Gandalf Grå och plötsligt ingår Bilbo i en grupp bestående av tretton dvärgar som leds av den legendariska krigaren Torin Ekenskölde. Vägen mot dvärgarnas rike går via vildmarken, genom områden där orcher och troll härjar fritt. Målet för resan är Ensamma berget men först måste de ta sig igenom dvärgarnas tunnlar och det är här Bilbo träffar den varelse som kommer att påverka resten av hans liv – Gollum. Ensam med Gollum vid stranden av en underjordisk sjö upptäcker den intet ont anande Bilbo inom sig både ett mod och en falskhet han inte kände till själv. Det är också nu Gollums skatt, ringen som besitter en oväntad kraft och makt, hamnar i Bilbos ägo. En enkel guldring som bestämmer Midgårds öde på ett sätt som Bilbo inte ens kan föreställa sig i sin livligaste fantasi ...
 
Den får 4/5 "EF's"
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

kommentar:


Kommentarer