Gott nytt år på er alla i Sverige!

Good morgon och gott nytt år på er! 

Tänk att idag är det sista dagen någonsin på 2014, och sista gången jag säger god morgon för detta år. Det är helt sjukt att det ska bli år 2015, kan liksom inte skriva det utan att det känns som att just året 2015 är lååångt in i framtiden, ni vet i en sådan här framtidsvärd. Men jag kanske inte har så fel när det kommer till det, vi lever ju faktiskt i lite av en framtidsvärd. Titta runt liksom vilka coola grejer det finns. 

Nog om det för just nu. Nu kanske ni tänker "men du har ju samma tröja som igår" och ja det är ju helt riktigt. För jag spraytanade mig igår och jag vill ha min på så länge som möjligt innan jag duschar, så jag ska duscha av den strax, efter jag ätit min frukost jag ska göra. Funderar på att göra havregrynsgröt och te till det, det tycker jag låter som en bra frukost till denna dag. 



Och sen är jag lite fläckig men det försvinner sen.

GOTT NYTT ÅR PÅ ER!! Jag hoppas verkligen ni får ett toppen firande, gör verkligen det bästa av situationen och no drama, ok?!

Nyårs makeupen

Är ni som mig, inte planerat stylingen inför kvällen superbra. Så har jag nu räddningen! Rocka någon av dessa sminkningar nedan så kommer ni vara superglamiga och snygga inför kvällen, säkra kort med andra ord. Älskar den längst ner till höger på Jaclyn Hill ❤️



Sista kvällen innan Kvällen

Tänk att det just nu är den 31 december , klockan är 01:32 här så har inte gått och lagt mig än så den sista dagen har ju inte börjat än men för er har den ju det. Nu är det ju morgon för er. Jag hoppas att ni få en riktigt härligt dag idag, det är dagen då säcken knyts ihop. 

Jag spenderar min sista kväll...eller ja sista kväll innan nyår, med en dokumentär(!!) om Sherlock(!!). Fan girlen jag är blev helt energisk när jag såg att den fanns på Netflix. Så tittar nu på den och dricker varm choklad med en polkagris stång - såå gott! 



Tänkte fixa ett par inlägg så att ni har under dagen medan jag sover, det är ju faktiskt nyår. Men jag ska se till att vakna innan 3 så att jag hinner säga gott nytt år till alla och alla er innan 12 slaget i Sverige är. 

Såg nu att det typ är nyår (alltså midnatt) i Sidney (??) typ nu!

En snyggare jag

Jag känner mig så mycket bättre och så mycket mer redo för nyår. Nu är jag lite mer nyårsfin. Jag har så fint och fräsch hår, ALLT slitet är BORTA! Mitt hår har inte känts såhär "nytt" på flera år. Efter det åkte jag till Bronzed, som är den ända taning salongen jag någonsin skulle besöka här, blir alltid så himla nöjd. Idag blev det en spraytan i perfekt färg, hon förstod precis vad jag menade. Vill inte vara för blek men inte heller för brun, det passar liksom inte in att jag ska vara suuper Tan mitt i vintern.



Salongen var så häftig, bara en stol, en stor spegel på vad som såg ut att vara en fotostudio. Det fans DJ-bås och var liksom i vad såg ut att ligga i ett garage. 

Älskar sådana där ställen - det är så inspirerande. 



Snögubben som klev in där smälte typ bort, för ut kom en levande snygg tjej. Man ser ju faktiskt mer fit ut när man är brun. 

Dagen för nyårsfix

God morgon allihoppa! 

Det är dagen före nyårsafton så nu på förmiddagen har jag en del fix att göra. Ska till en frisör jag hört jättebra om, ska  klippa mig och få bort allt slitet. Direkt efter det ska jag åka och få lite färg på kroppen. Jag vill inte att folk ska säga "Det har snöat i Vegas, för där är en vandrande snögubbe", sen så känner jag inte alls fräsch och snygg nu. Skulle verkligen vilja passa med att ha blek hy (tycker det är jättesnyggt på de som passar i det) men jag gör inte det.

Har skrubbat mig nu och ska bara klä på mig och hoppa in i bilen, hoppas på lite frukost och chai latte på vägen.



Det var så mycket

Alltså updaten har verkligen varit dålig sedan jag kom till Vegas, jag vet! Men jag har liksom inget tangentbord till min dator och min kamera gick ju sönder precis innan jag åkte. Sen blev de bara så mycket med allt de första veckorna. Det är väldigt överväldigande att komma hit som 19 åring, eller över huvudtaget, ha vetskapen om att jag skulle stanna här ett tag. Det är verkligen så himla annorlunda från i Stockholm. 

Nu känns allt bättre och jag känner mig verkligen hemma här nu. Detta är mitt hem liksom, Las Vegas är mitt hem!



I morgon blir det bättre. Likså min utsida, ska iväg och piffa till mig inför nyår, yeey.

Sunday night @ Las Vegas strip


 Bild från instagram - emmaferb

🙆👑 #movienight #lastsundayoftheyear

Himmelsk frukost

Åå vi gick och åt "frukost" i dag (klockan 3 på eftermiddagen). Har velat göra det länge. Ni vet på ett sådant där ställe som serverar typiskt frukost, som pannkakor, ägg o bacon och french toast. Vi åkte till ett ställe som låg i SLS vilket är ett hotel som från början är från LA. Menyn vad flera sidor med bara massa mumsig frukost. Det tog 30 minuter att välja men tillslut blev det pannkaka med vispgrädde, choklad och koskos. Det var himmelskt gott...men vem äter en hel sådan här jag lyckades inte ens äta 1/4 del. Till det valde jag att dricka grönt te, och de fick jag i en liten kanna så att jag själv fick ta hur mycket jag ville- de är lyx! 





Titta hur mycket jag fick.

De byxorna

Här om dagen köpte jag två par byxor, ett par vanliga svarta jeans som är ett måste i varje människas garderob. Mina jag redan hade var trasiga och tycker inte de satt jättebra, men de var sådär härligt urtvättade och kändes mer som tights. Men in med det nya och ut med dt gamla. Sedan hittade jag ÄNTLIGEN ett par svarata läderimitation byxor. Som jag letat, det tog 1,5 år att hitta ett par som var som jag ville ha de. Och jag är glad att jag väntade så länge och att jag kan vara kräsen, smått besatt när det kommer till hur jag vill ha ett visst plagg. 

Mina vänner tycker jag kan vara en plåga att shoppa med just av den anledningen att jag inte nöjer mig för ens jag hittar exakt hur jag föreställt mig plagget i huvudet.

Så nu har jag äntligen exakt de byxorna jag ville ha. 



Ska visa er hur de ser ut på sofort jag använder de! 

Marry Christmas

... Nu är det jul igen, å nu är det jul igen! Idag firas julafton här i USA! Ska snart iväg och äta middag, ska äta på ett ställe som har julmeny just idag. Firade ju med fest igår så idag blir det lugnare, för idag är ju de flesta med sina familjer. 



Första julafton i USA

Det är julafton kväll. Och planen är att bjuda hit lite folk och sedan gå ut eller så. Den 24 firas oftast med vänner och fest här. Jag är supertsggad och tycker att det ska bli så kul, ska bara byta om ...men till vad?! Kanske till några av mina nya byxor, får se. Och naglarna är jag verkligen så nöjd med! 



God jul 😘



Amerikansk bio

Ååh jag hoppas verkligen att ni har en bra dag och gör det ni trivs med. Är nu och fixar naglarna så medan min superduktiga och nya nageltjej fixar mina naglar så tänkte jag att jag ska dela med mig av mitt första amrikanska bio besök. Det kanske inte låter så märkvärdigt men allt var liksom annorlunda.


Vi köpte biljetter ur en automat, fungerar typ exakt likadant som i Sverige. Men, man kunde inte välja sittplatser, det gör man liksom inte här! Frågade om det, min kompis skrattade och kollade fundersamt på mig "vadå välja plats, haha man går ju bara in och sätter sig där man vill. Jag skrattar och kollar fundersamt "vadå så man går in och sätter sig vart man vill"?. 

Ja, så vi gick in i bion super tidigt så att jag skulle få välja plats, valde en jättebra. 


Såg en youtuber prata om samma sak, Marcus Buttler, kolla in hans klipp om "things Americans do". Det här med smaker på popcornen. Alltså ost smak...nej nej nej! Och om man ville ha smörsmak så gick man sedan och pumpade smält smör på sina popcorn. 


Kolla på de suuupersmå biljetterna, de är de som är litet här - biobiljetterna och människorna. Allt annat är gigantiskt...

... Kolla bara på min mellan läsk, som jag har brevid mitt ansikte den är ju större än mitt huvud!




Och att det är lång period av trailers innan filmen börjar ska jag aldrig mer nämna i Sverige. Vi klev in I biografen 20 minuter innan filmen skulle börja, filmen började efter 55 minuter. Jag gillar ju bara trailers så det är ju bra...men man han bli lite tröttare, klockan var ju ända nästan 11. 

God jul!

God morgon och god jul raringar! 

Det är den 24 idag vilket menas med julafton! Och dagen vi svenskar firar jul, så jag ska fira lite även idag. Hade tänkt att vakna klockan 06:00 så att jag kunde kolla Kalle anka (för då är klockan 15:00 i Sverige) och samtidigt skypa med familjen. Men jag valde att sova lite längre. Till 8 ist då jag vaknar av mig själv. Gjorde varm choklad och satte mig framför Netflix och filmen Love Actully en stund, men nu ska jag börja fixa mig, och sedan åka iväg och fixa naglarna. Vi hörs senare höreni!




Älskar julgranen bland jul dekorationen på hotellet Bellagio. 


Och titta de har ju även isbjörnar, det fick mig att känna mig som hemma 😉

Bio time i Town squar

Jag är nu i det här supermysiga kvarteret som jag pratade om här om dagen, Town squar heter det. Trodde först att det herr time squar men det låter ju väldigt lika och min dyslexi måste ha blandat ihop bokstäverna. Nåväl, jag har ätit middag, var inte så hungrig utan mer sugen på något så tog  pomesfrittes och när jag såg att de hade bearnässås på menyn var ju valet inte direkt svårt om jag även skulle ha det. Hittade även två par byxor som jag kan visa i morgon för jag tror jag ska sova när jag kommer tillbaka. 

Men nu är jag på bio, första gången på en Amrikansk bio och jag är liksom lite överdrivet taggad. Måste berätta om de sen för det är inget som hemma. Filmen jag ska se är en film jag verkligen velat se men trodde inte jag skulle få chansen för ens i januari då den kommer ut i Sverige men så såg jag att den visas här! Åh juste filmen är The theory of everything.


Hur mysigt ser inte detta ut, och med ett litet tåg som åker runt.


Kolla min mellanläsk...notera MELLAN!

Julpyssel med Bea - på ett modernt sätt

Skype samtal nummer 2 är nu avslutat. Det var såklart med min vän Beatrice, hon ligger nu och sussar. Vi ringde varandra exakt klockan 00:00 svensk tid så började med ett lyko skrik att det nu är julafton... Medan jag pratade med henne julpysslade jag lite. Två flugor i en smäll liksom. Gjorde de efterlängtade apelsiner med nejlikor och kanelstänger som gav en helt otrolig doft. Men. Eftersom det är aircondition på max här torkar liksom allt ut och doften försvinner iväg bara efter nån timme. Men det ser iaf juligt ut och om man går fram och luktar på de känner man. "Dekorerade" även lite pepparkakor. Ja för de blev ju inte jättefint, men vem bryr sig de blev supergoda och de är ju gjorda för att ätas...mums!


Sammtidigt visar Bea upp olika förslag på vad hon ska ha på sig imorgon. 




God jul på skype

 
Har precis sagt God natt och god jul till mamma! Det är liksom 10 minuter kvar till det officiellt är svensk jul! Hemma i lägenheten i Stockholm så är granen på plats, mammas bröd och skinka gjord (som jag pratade om i förra inlägget) och pappas köttbullar skulle tydligen göras i morgon. Bad dom att spara lite till mig så förhoppningsvis finns det kvar lite när jag kommer hem.
 
Ha en helt underbar jul allihoppa, oavsett vart ni är, hur ni firar eller vad ni tror på!
God jul!
 
 

Dagen före dopparedagen...

...Imorgon är det den svenska julen! Och idag, ja nu är det den 23 december. Blir chockad så fort jag tänker på det...vad hände med hela december? Har jag blivit lurad! Nä men den 23 december har alltid och kommer alltid vara väldigt speciell för mig. Det är en dag som i min familj varit underbar. Pricken över i:et när det kommer till julkänsla, jag mins när jag var liten och jag mamma och min bror kollade på Grinchen, mamma gör julskinkan och på kvällen får man smaka årets första tugga av mammas/farmors bröd, med mucket smör på, julskinkan och den skånska senapen. Pappa steker köttbullarna och även dom får man en smakbit av. Dörren till köket stängs där mamma slår in de sista julklapparna och Carolas julskiva spelas i högtalarna.
 
Det är en fantastisk dag!
 
Idag är det annorlunda, men jag ska göra set bästa jag kan. Ska, efter jag publicerat det här, fixa med apelsinerna och kanelen, och dekorera pepparkakorna (the gingerbread cookies...är det samma sak??). Och ikväll väntar lite shopping, middag och bio i ett litet, väldigt mysigt kvarter här i vegas som känns som i gamla stan eller birger Jarlsgatan med all julbelysning, fast här är det även med palmer.
 
...Dagens outfit. Höga jeans och en vitt topp med axelband av läder som gjorde outfiten sammanhängande med min klocka vars band är av svart läder och skor i samma spår. 

Walmart julshopping

Jag har precis kommit hem från lite Walmart shopping! Walmart är en affär-kedja som vars affärer oftast är sjukt stora och innehåller en massa saker... "lite" mat och ätbart men mest bara en massa saker och lite kläder. jag tycker att det är så himla kul att gå runt i affärer när man kommer till ett nytt land och speciellt här då det finns så mycket av allt. Det tog flera timmar där inne, gick fram och tillbaka, fram och tillbaka. Stod och glodde in i samma hylla i 10 minuter för såg nya saker hela tiden, det är liksom överväldigande.
 
Jag skrev en lista till min walmart shopping och fick med mig allt det viktigaste, det vill säga allt som är till jul. Det blev en massa godis och sötsaker, som mina älskade Reeses (peanut butter cups) i julgrans format. Köpte även en bak-mix så tänkte baka mjuk pepparkaka på den svenska julafton för då är inget planerat. Sen så följde jag min mammas tips (för att få en extra knuff till julstämningen) och köpte apelsiner, nejlikor och kanelstänger - som ska bidra till en ljuvlig jul doft.
 
Det kom jag hem med, imorgon ska det börjas fixas och att jag nu har varm choklad mix är jag liksom onormalt glad över.



Såhär såg det inne i affären. Skulle kunna gå där inne i minst 2 timmar till. 

Det är ju snart jul



Att inse att det är jul om bara några få dagar (på riktigt nu, vet att jag sa liknade för 20 dagar sedan) har jag faktiskt lite svårt att ta in nu när jag är över Atlanten, i öken med palmer här och familjen där. Men jag ska försöka få upp julstämningen lite och vara lika exalterad över julen som jag alltid är. Tur va så är det julpyntar överallt och jag har Spotify med all underbar julmusik, blandat helt svenska och engelska...men det är ju något speciellt med svenska jullåtar. 



Smälter med ett bad

Jag smälter nyheten om en ny Bernadotte med ett varmt bad. Smälter ...med varmt, hur bra var inte den - High five Emma! Nä men att ta ett varmt kan ju vara bland det bästa som finns. Hemma i Sverige tog mina föräldrar bort badkaret när jag var 3 (jag har bott i samma lägenheten hela mitt liv), vem gör det till en som föddes för att leva minst 1/3 del av livet i vatten?! Redan när jag föddes så gjorde ett bad mitt humör mig på topp! 

Är inte alls bra på att hålla en röd tråd när jag skriver, kan ha något med min dyslexi att göra men även mina stora koncentrations svårigheter. Se nu kom jag bort från ämnet igen. Det jag skulle säga var att jag precis tagit ett bad, gjorde det mysigt med badbomb, ljus och dagens avsnitt av julkalendern. 


Vill gå till Lush någon dag och köpa med mig massa badtillbehör. Badkaret funkar mest som en tvättkorg och det är ju inte okej! 


Sverige ska få tillökning

Jag älskar historia om Kungar och drottningar. Och även de som lever nu och jag skulle kunna offra mitt liv i valet om det eller om monarkin i Sverige. Jag är mer än en supporter. Jag är nog en riktig tönt när det kommer till vår kungafamilj och allmänt om kungar och drottningar. Jag har alltid varit såhär faktiskt.
 
Så att vakna upp med nyheten om att vår Prinsessa, Madeleine är gravid och hon och Chris ska få barn i sommar kan jag ju säga är lite bättre än att vakna med det perfekta teet som jag hade här om dagen. Det är ju helt fantastiskt! Tänk att lilla Leonore ska bli storasyster. Blir nästan tårögd av det hela. Och Estelle ska få en till yngre kusin.
 
Detta är något jag verkligen ska följa och självklart önskar jag den lilla familjen all lycka!
 
 

Bea på Skype

Det har blivit en vana att skypa med Bea nu, vi pratar i allt från 30 min till 4 timmar per dag. Herregud, vad skulle jag göra utan henne. Hon är min Knight in shining armor ❤️


Till vårt lilla samtal idag har jag ett mellanmål från starbucks..såklart.



Omedveten träning är de bästa

God morgon!

Jag hade jättetrevligt igår kväll, den där tjejen kom på besök och hon vi umgicks i några timmar. Idag är det fredag *yeey*. Ska göra som typ alltid, promenera runt lite vilket jag får ordentligt mycket motion av utan att tänka på det, och är inte det den bästa sortens träning? När man själv inte märker det. Är så glad att jag tog med mina underbara träningsskor för de ska jag ha på mig idag. Tänkte även möta upp en kompis för lunch, kan alltid vara roligare att äta med någon och han har frågat om det sedan jag kom hit. 

Jag måste förresten få i mig mer vitaminer, jag tror att det är därför jag kan vara så trött redan klockan 21 - för att jag har vitaminbrist. Ska komma till taning salongen och sola och köpa lite multivitaminer. 


Nu ska jag göra frukost, havregrynsgröt tror jag och kolla på julkalendern. 



Piece out

Det är nu säng dags. Är så trött alltså, har "tvingat" mig att stanna uppe till 12 och ja det är vad klockan är. Vet inte hur jag ska kunna vänja mig att vara uppe längre, är som ett litet barn som somnar tidigt och vaknar likså. 

Vet att det är morgon för er där hemma i Sverige så god morgon för er och ha en strålande dag så hörs vi när jag vaknar.



Måste gå igen hela alfabetet

Precis som jag sa så tar allting mycket längre tid här, jag vet liksom inte vad det är med det går liksom inte gå från punkt  A till B utan man får gå igenom hela alfabetet för att komma dit man ska. Upp för broar, genom byggnader och krossa gator. Men jag kom dit jag skulle i alla fall. För att sedan vända efter att jag köpt en gigantisk Chai Latte, då jag fick ett SMS av en kompis att jag skulle hem till the condo så att jag skulle få träffa en kompis till han som bor i samma byggnad, hon är från Norge och han tyckte att vi skulle träffas och bli vänner. Så nu är jag på väg tillbaka för att träffa henne... I'm so excited!



Muums, Och ser ni Eifeltonet?! Det är verkligen en del av staden ❤️

Bocka av min To-Do list

Det känns som att allting här tar 20 gånger längre tid än vad det gör hemma i Sverige. Jag skulle städa lite och organisera bland mina saker här...det tog typ 7 timmar. Jag skämtar inte! Men nu har jag det gjort och en sak är borta från min to-do list, en annan sak är att komma iväg till walmart (vilket är som en gigantisk Ica-maxi fast med mindre mat och mer saker), har ännu inte kommit dit trots att det varit planen varje dag sedan i måndags *suck*.  Men jag ska försöka komma dit på lördag mitt på dagen. Har en hel lista över saker jag ska köpa där. 

Men nu ska jag iväg på en liten promenad, ska gå till Caesars Palace (det är nog det kändaste hotellet här i Lad Vegas) och dess galleria för att kolla på ett par byxor. Har självklart på mig min nya jacka som jag Ä L S K A R! 



Den magiska koppen med te

Som ni säkert vet är jag en stooor te älskare. Gott te har verkligen en plats i mitt hjärta, med mjölk och hunung. Så nu när jag säger att jag precis fick till en perfekt (!!) kopp te så kanske ni förstår lyckan. Hela min dag har blivit mycket bättre på grund av det. För er som inte är te människor och istället kanske kaffe människor så kan ni ju relatera den känslan när ni får till ett extra perfekt kaffe. Jag hade liksom precis rätt mängd av honung (blandade två olika för att de smakar inte lika dant och täcker att det blir godast så), vattnet var i rätt tempratur, te-påsen var i på sekunden rätt tid och mängden soya mjölk var perfekt. Smakerna av det goda teet blev helt annorlunda än var det var för några dagar sedan. Jag skulle ha gjort en rapport på allt så att jag kan få det lika rätt igen...

Nu när jag läser igenom det ovan, låter jag lite för besatt men jag ska avnjuta mitt te nu och ha en bra stund innan jag måste börja göra allt jag ska göra idag.



Det råka bli en utekväll

Oupisi...Det blev en utgång och ingen jul-känsla shopping. Det är precis så det är i den här staden, man förväntar sig en sak men får något annat 😉
Julshoppingen får vänta för ikväll ska jag ha riktigt kul!



Det är så kalt här i Vegas

Jag vet att jag inte ska gnälla över kylan eller något men brrr va kallt det är här nu. Det är 10 grader ute nu och inne är det väl Max 12 grader. Jag skruvar upp värmen och andra skruvar ner den. Förstår inte hur man kan vilja ha det kallt när det är vinter. Så köpte faktiskt en jacka igår, älskar den och ska visa er imorgon. 

Men hörde att det var iskallt hemma i Sverige och snöigt så...jag antar att jag är väldigt lyckligt lottad. 



Tiden flyger iväg

God kväll för er alla där hemma i stugorna!
 
Det är en vecka kvar till J U L A F T O N!! Sug på den medan vi funderar på hur tiden kunde gå så fort, det är ju faktiskt helt sjukt. Och imorgon fyller min favorit brorsson år, hela 7 år fyller han och även där kommer en funderare över när han blev så stor?! Men för att ta in lite att julen faktiskt ligger och väntar runt hörnet ska jag idag åka och handla lite juliga saker. Som jag nämnde igår(??) så vill jag julbaka så ska köpa lite grejer till det.
 
Tittar nu på sista avsnittet av Svenska hollywoodfruar, för den här säsongen så att säga. Herregud va mycket drama det är...och Gunilla, ja hin måste ut! Även där är ett teckan på att tiden går fort, var det inte igår första avsnittet för säsongen visades och Åsa kom med in i bilden?
 

@Starbucks

Helluu, jag sitter nu på ett supermysigt starbucks, det får nog bli min nya favorit . Inte bara för att själva Starbuckset är så mysigt utan även för att jag älskar gatan de ligger på. Letade egentligen förbrilt efter någonstans att ladda min mobil då den dog (behöver verkligen en bärbar laddare) så passade på att gå hit och ta en chai latte. Älskar julkänslan på starbucks och med de fina lamporna utanför så höjs min julkänsla och mysfaktor rijält. 





Inte ok!

Tack och lov för dagens teknik så att jag inte behöver missa allt gottigt från Sverige. Programmet Inte om följde jag maaaniskt och längtade till tisdagarna pga det! Innan det började visas och trailern kom ut blev jag överlycklig och helt lyrisk över programmet. Jag är en person som reflekterar väldigt mycket över hur vi människor beteer oss i olika situationer och sedan jag kom hem från USA sist så insåg jag verkligen hur olika Svenskar är från Amerikaner. Det är inte så att jag går runt och analyserar människor dagligen men om jag vill är jag nog rätt bra på det.
 
Om ni har missat 'Inte ok', se det, väldigt intressant.
 


Nu ska jag in till stan, och bara gå runt.

Morgon människa

God morgon!
 
Jag har gått och blivit en riktigt morgon människa, är som piggast på morgonen och dagen och blir supertrött redan vid 9-10. Ska försöka hålla mig uppe lite senare idag så att jag kommer tillbaka till mitt 'både morgon och kvälls läge'. Så nu, när klockan är 09:49 har klätt på mig, skypat med Bea och gått ner till fiket här nere och köpt med mig frukost som jag sitter och mumsar på nu. Det blev ett väldigt väldigt gott te, måste köpa hem det, och en Croissant. Som även den är god.
 



 

Mitt nya hem

 
God eftermiddag allesammans!
 
Klockan är nu kvart över 4. Jag har precis fixat mig och ska nu ner till det lilla fiket som ligger precis bredvid byggnaden jag bor i. Har btw börjat säga 'hemma' till denna lägenhet, omg! Skypade med mamma igår och sa "har precis kommit hem" hon brast ut med ett halvt skrikande "hem!?"... "hehe oj då menade kommit tillbaka till lägenheten här".
 
Ikväll var det något prat om några biljetter till något, förstod inte riktigt vad det var men det blir säkert kul. Vill även åka till mågon affär och köpa med lite jul saker, vill ha en tomteluva, saker till att baka mjuk pepparkata och annat juligt. Måste även köpa lite hårvårdsprodukter. Antingen blir det då ikväll eller imorgon.
 
 
 
 

The hills in Vegas

Vet ni vad jag har gjort idag?! Det var såå fantastiskt. Åkte till Red Rock Canyon, vilket är ett naturreservat av berg. Det var så annorlunda och jätte häftigt att se. 

Gick bara ut en gång för att det blev alldeles för kallt (och ja vi stängde taket på caben sen, höll på att frysa ihjäl). Men även fast jag bara satt i bilen så var det jag såg verkligen något extra. Vägen liksom slingrade sig up och ner mellan bergen. 

De såg först inte så stora ut men de var gigantiska och färgerna och hela alltet såg liksom helt photoshopat ut. Man han går runt där och hika där vilket jag måste göra någon gång, och då vars mer lämpad utrustad. 







Söndag morgon

Julfesten var jättekul igår, lite för rolig kanske...i alla fall de 3 timmarna jag var närvarande så att säga 😉

Vaknade halv 9 i morse och hoppade direkt in i en dusch, drack ett halvt liter vatten med brusalvedon i och nu sitter jag och äter frukost och ska kolla på Torpederna, kan vara den bästa serien jag kollar på nu! Sen ska jag ut i det fina vädret.



Christmas party tonight

Heeelloo!

Glad lucia allesammans. Har alltid älskat denna dag och i och med det var jag ju självklart alltid med i luciatåget i skolan. Jag ska strax sätta på lucia programmet som alltid sänds på lucia morgonen. Ska på en Christmas Party ikväll, passande nog. Ser verkligen fram emot det, både för att träffa människor och för att allt som handlar om ju är ju toppen! Men det är vid 7 i kväll och jag är fixad och klar, ska bara byta om kanske, tror inte min Heisenberg tröja är så passande. Tror jag ska ha en grå skimrig klänning och ett par svarta eller blåa klackar.



Älskar mitt hår idag, blev riktigt bra. Och jag saknar mr White och Jesse, men mer säsonger ska det verkligen inte bli!



Funderar på att ha detta på läpparna ikväll. Det var såå länge sedan jag hade röda läppar men det är ju jul fest så det känns passande 😘


Favoriträtt

Något jag verkligen saknat här är Bearnässås! Alltså det är en speciell mellan svenskar och just denna magiska sås. Speciellt mig. Så igår när vi gick ut och åt middag på en fransk resturang så ser jag ett ord som lyser starkare än andra. Det var bearnässås på menyn. Brydde mig inte så mycket vad den serverades till men det råkade ju vara himmelska pomes frites och såå gott kött. Blev mer än nöjd! Och det är något med köttet i USA för det är verkligen så mycket godare. Sådan mat är på listan av favoriträtter och har sedan jag kunde äta vanlig mat legat på topp 3. 



Bredvid vårt bord var den en brasa, så mysigt och perfekt eftersom jag fryser hela tiden. 

Torsdag

Idag har jag inte gjort så mycket, mest gått runt och ätit, suttit vid datorn och fastnat vid en massa spännande saker där i timmar, ni vet så att man sedan inser att 'oj det har gått 3 timmar' utan att det märkts. Har även Skypat med Bea, saknar henne såå mycket och skulle bara vilja placera henna på ett ett plan över till mig. Men det går inte just nu så Skype får duga. Kollar nu på julkalendern, tycker det är riktigt bra i år, dock saknar jag lite julkänsla i den men det kanske kommer längre fram. 
 
Ikväll ska vi på någon liten konsert ett band har. I Downtown här finns set ett ställe som har typ 4 scener där massa band spelar hela tiden. Tycker om att ha kontraster i min vardag och något som bryter av, det som nu är min vardag, så jag ser verkligen fram emot det. 
 


Bellagio bjuder upp vatten på dans

Bellagio har inte bara en gigantisk chokladfontän inne i hotellet utan en helt fantastisk vattenshow utanför, där vattnet dansar i takt med musiken. Det är helt fantastiskt. Så än en gång tipsar jag om att besöka hotellet! 

Man har liksom aldrig tråkigt här, det finns alltid massa saker att göra! Och även fast man inte gör något är det kul att bara gå runt och se allt häftigt som staden bjuder på. Även fast jag är under 21 och egentligen inte får dricka alkohol så är den här staden verkligen fantastisk. 




Bakelser i Las Vegas

Om ni någon gång åker till Vegas gå hit! Om ni gillar sötsaker och bakelser såklart. Det heter Jean Philippe och ligger i Bellagio hotellet. Det är heelt fantastiskt, det är såå onyttigt men vem bryr sig, kolla på de 😍






Rätta mig om jag har fel men jag tror de har USAs största choklad fontän, den räcker sig över 3 våningar. 

Promenera runt staden

God kväll där hemma! 

Hur är läget? Hörde att vår regeriNg håller på att störta och det blir omval i mars. Måste ta reda på allt om detta sen. 

Allt är bra här förresten, tackar som frågar. Jag ska ut på promenad idag tänkte jag nu när solen skiner. När jag såg staden första gången och gick runt i den fascinerades jag över hur allt var uppbyggt så idag vill jag bara gå runt överallt och så allt igen och se det jag inte hann se sist. 



 

Från Los Angeles

Utsikten fån hotellrummet, om ni zoomar in på berget mellan de höga husen ser nu Hollywood skylten. Såg den tydligt i verkligheten men sådant fastnar tyvärr aldrig på bild.



Sen gick vi på hockeymatch, första gången jag gick på en och det var roligt faktiskt. Stämningen i publiken gör ju så mycket, det var galet! Jag hejade på LA kings.


Vid sidan av matchen är det ju även massa som händer, det utsågs en hjälte (såklart) från publiken, han var från marunflottan dvs i militären(såklart). 

Väntar på bilen för att åka på lite seightsing på lördag kvällen. 







Efter det gick vi i en grupp på 4 ut och åt middag. Det blev sushi. Har ätit det 2 gånger i mitt liv, båda gångerna på riktiga sushi restauranger i USA. Och båda har varit riktigt goda. Tror dock att jag inte skulle gilla de take away sushin som finns överallt i Stockholm.

Efter middagen gick vi till en bar som var super mysig, kom tillbaka runt 2 efter att ha haft supertrevligt. 


Söndagen börjar självklart med en chai latte. 


Påväg tillbaka till Vegas ...


Men innan vi åkte ville jag gå in i denna utomhus galleria.



Passade på att köpa med mig pizza från vad som sägs vara dom bästa pizzorna i califonien. Min var med tunn botten och den var supergod.


Tack för en fantastisk helg LA, älskar, älskar, älskar den staden - jag visste det!


Hejdå Manhattan Beach för denna gång

För tillbaka ska jag! Och en dag ska jag bo här med mina tre amrikanska barn. 

Nu väntar en hockeymatch och hotelrum i downtown.














I bilen efter dagar i LA

Det blev inte någon bloggning igår, så idag tänker jag att jag bloggar som att det vorre igår. För hade så kul i LA och idag händer det inte mycket. Sitter bara i en bil på väg till Vegas ;)



Hittat en helt fantastisk stad

Ja så är det, är helt kär i det här stället! Manhattan beach är stället jag någon gång ska bo på. Det är en liten "stad" i LA. Det är såå himla mysigt och hemtrevligt. En blandning mellan Spanien, The Hamptons, Vaxholm och amerikansk småstad. Det är är liksom helt tvärt emot storstad med stress och fest. 

Här är lite bilder från de. Men själva känslan kommer liksom inte med i iPhone kamera bilder. Ni kanske förstår lite ändå.









Det är liksom en massa unika 3våningshus på rad med jättelitet mellanrum mellan dem, som ser så himla hemtrevliga ut. Och på "shopping gatan" är det en massa små härliga butiker. Inga lägenheter ingn massproduktion. Bara massa härligt, perfekt för barnfamiljer eller om man bara vill ha lite lugn och ro. 

On the road

Är nu på vägen, tycker att det är kul att se hur det ser ut här, har åkt samma väg förut men det är ju verkligen annorlunda från hemma i Sverige. Vid motorvägen har liksom skogarna och fjälltoppar bytts ut mot öken och kala berg.


Läser Fatta eld på vägen, åå va bra den är! Har läst halva men det var ett tag sedan så läser om den. 

Off to California

Vaknade upp och kände mig ännu mer förkyld, jag som trodde det var på väg att försvinna, nä då blir det värre än någonsin. Varför måste jag bli sjuk just nu?! 

Men det ska inte stoppa mig från att ha kul. Så idag ska jag åka till Califonien, till ett stad som heter newport, och imorgon åker jag vidare till LA. Jippie, kommer tillbaka till Vegas på söndag eller måndag. Det ska bli jättekul. Ni som följt min blogg ett tag vet ju att LA inte bara är drömmarnas stad utan mina drömmars stad. Har endast åkt igenom Las Angeles för att komma till flygplatsen men nu ska jag verkligen få se staden! 

Så nu lämnar jag dessa palmer för ett par timmar av öken. 



Dags för svenska program

Hallå allihopa!

Det är kalt (typ 16 grader)och blåsigt ute så jag passar på att ta igen lite av de svenska programmen jag missar som går på TV. Så nu ska jag kolla på de två senaste Big Brother avsnitten, dagens julkalender och sen torpederna! 

Ikväll ska jag ut, det ska bli jätte kul att träffa lite folk, några av dem träffade jag sist jag var här. Känner inte så många här men alla är så mycket trevligare än i Sverige så det är inga problem. 




Skridskor i vegas

Det är kväll här nu, min jetlag har börjat gå ner lite. Så jag tog mig ut ikväll, har varit i Down town där de har alla gamla neon skyltar och massa små konserter. Kul för en stund, men nu är vi på ett hotellrtak där det är skridskoåkning blandat med fest, en vän till mig känner DJn så är här och bara säger Hej. 

Hur konstigt är det inte med palmer brevid en Ice Ranch.





#Snartärdetjul

Att hitta julstämning som svensk, vinter älskande tjej i en stad som ligger mitt i öken i sydvästra USA, kan tyckas vara svårt men nepp det är det faktiskt inte. På starbucks är det julmuggar, överallt inne så är det all sortens julgranar och inne på hotellen så är juldekorationer i full gång. Även palmerna har julbelysning på sig. Love It! Tycker att det kan vara rätt så blygt med det i Sverige. I Stockholm har vi dock belysningen på Drottninggatan, julskyltningen på NK och den stora julgranen där inne. 

Och med all julmusik överallt här så är jag redan i lite julstämning. 



Skulle dock vilja ha pepparkakor, undra om Ikea finns i närheten?

Att välja mellan 500 gigantiska schampon

Jag har nu tagit mig ut och handlat lite nödvändiga skönhets saker. Det fanns typ 500 olika sortes schampo och balsam, stog där och valde i typ 20 min, till jag valde något från Loréal, de var typ det ända märket jag kände igen. Och herregud va stora förpackningarna är. Ingen liten småtub här inte. Gick runt i affären och var helt överväldigad. Det kom fram en kille två gånger och frågade om jag behövde hjälp, antar att det liksom var ett neon blinkande frågetecken ovanför mitt huvud, haha.  Nu är i alla fall det gjort, härligt! 



Gick igenom en liiiten park, fick mig att inte känns mig lika lost i allt stort och pampigt.

I Las Vegas!

Helloo! 

Ja, jag har landat och ja jag är framme i Vegas. Men jag är så jet lagd, dvs är trött hela tiden och förkyld men det kommer gå över och jag är så glad att vara här. Sen det här med tidsskillnaden mellan mig och er, vi struntar i den och så bloggar jag helt enkelt efter hur tiden är här. 

Nu är klockan 11:40 här, har varit vaken sedan 4 i morse, yes ni läste rätt 4! Men jag vaknade då och kunde liksom inte somna om, så har bara legat kvar i sängen till för ett tag sedan. Idag tänkte jag gå till någon affär för att handla lite saker jag lämnade hemma. Har sökt på Google maps så jag hoppas jag hittar, den här staden är inte gjord för att gå runt i. 



Har fått en mobil att ha här, allt blir sååå mycket lättare då. Det är en iPhone 6 och jag gillar den verkligen, tummen upp på det med.