Från Oscars 2013

 
 
 

Lägg er energi på annat än hästkött

De här hästskandalerna tycker jag nu har gått lite över styr. Visst, företagen som gör bland annat lasange måste ju självklart skriva ut att det är hästkött i dem. Men något jag inte förstår är varför det har blivigt en sådan stor grej, om du nu åt lasange med hästkött i och inte visste att det var det i den och tyckete att det var gott eller led inte av det på något sätt. Vad är då problemet, vi äter kosor vilket i vissa länder är helt sjukt, men maten blir ju inte äkligare eller farligare när man vet vad som är i än när man inte visste vad som var i. Jag ska jag vara tydlig, jag tycket självklart inte att det är okej att lura sina kunder men jag undrar varför det är en sådan stor grej när ingen(människa) har blivit lidande av det.
 
Det jag menar är att jag tycker att folk lägger energi på saker som de här när det är krig runt om i världen, folk dör när de inte ska dö, vi förstör vår jord! Lägg er energi på det istället!
 
 
 

Hårvårds tips - Tvättning

När man tvättar håret och har i schampo gör många misstaget att gnugga runt det i hela håret, vilket man då inte ska göra. Utan istället bara gnugga schampot i hårbotten och några centermeter ut, där håtet blir som smuttsigast/fettigt och sedan dra egenom och väldigt försiktigt gnugga schampot i reseten av håret. Eftersom schampo redan sliter på håret mycket och speciellt hårtoppana så ska man ta det försiktigt så att det inte skadar det mer än vad det behövs. Vissa kör med balsammetoden och då inte alls använder schampo, jag tycker att det känns ofräsht och vill inte ens pröva det faktiskt.
 

Internet fel igen

Andas Emma, andas! Okej, jag hade nyss skrivit ett inlägg (om hårvård) och när jag trycket på 'publicera' så kommer det upp 'webbsidan kan inte visas'! Det är nämligen något fel med mitt internet IGEN(!!!). Får hoppas att det löser sig snart och att inlägget sparades.

Om inte så kommer det inlägget upp i morgon.

Grådagen hos Bea

Igår kom jag hem till Bea runt 20:30, om jag inte minns helt fel, vi pratade om massor och hade det super trevligt. Efter 1-1,5 timme senare kom våra två vänner Emre och Amir, speciella och roliga som alltid. Hela planen med kvällen var att vi skulle ha filmkväll så vi såg Taken, en väldigt bra film som jag sätt några gånger förut. Runt 1 åkte Emre och Amir hem men jag kände inte att jag orkade göra det så jag sov över där.
 
Det var en väldigt kort sammanfattning av en väldigt trevlig kväll.
 

Det kanske är vår nu

God morgon solstrålar.

På tala om solstrålar, det har nu varit soligt och vår väder i två dagar. Så det kanske är så att våren är har för att stanna, vi får väl hålla tummarna, be till gudarna, dansa soldans eller vad ni känner för. Jag tror att jag kör på det förstnämnda. Nä men mars börjar på lördag och mars är ju en av vår-månaderna.

Jag kom nyss hem från Bea, sov där eftersom jag var där igår kväll (berättar mer om det sen). Så jag ska ni ta en dusch, fixa mig och lite så, sen ska jag nog ta en promenad.

Hjälp!

Jag har nog aldrig haft en värre träningsvärk än vad jag har nu. Det var liksom i måndags jag tränade och jag kan fortfarande inte gå normalt utan att ha ont. Hoppas verkligen att det har gott över till i morgon för då ska jag nämligen gå och träna igen. Någon som har ett bra tips på hur man kan få det att försvinna?

Dagens outfit

Här är dagens outfit, jag vet inte om jag hinner lägga upp en bättre sen men om jag har tid så gör jag det.
 
 
 
 

Onsdag 27/2

God morgon/dag mina köra läsare.

Vilket underbart vände det är idag. Tror att jag ska gå och ta en promenad eller något. Mitt internett och tvn har krånglat hela morgonen så jag ska ringa någon så att det kan bli fixat. Hatar verkligen när tekniken inte gör som jag villI, hur svårt kan det vara att bara funka?!

Nog med irritationer, ikväll ska jag och några vänner hem till min älskade vän Bea, vet inte än vad som händer där men det kommer bli kul oavsett vad vi gör.


Så roligt

Haha, tänkte avsluta dagen med några roliga bilder.

Vegabond

"Vagabonds vår- och sommarkollektion 2013 är livfull och bjuder på en medryckande färgskala som sträcker sig från pastell till neon. Till dam finns klassiska herrinspirerade loafers, sandaletter, ballerinaskor, spetsiga tår och pumps representerade. Platåer och grova sulor som minner om 90-talet fortsätter där ovandelarna är uppdaterade med en touch av sport. Vårens herrkollektion består av klassiska loafers och snörade skovarianter i skinn, mocka och textil. Färgtonerna går framförallt i brunt men vitt, natur, beige och ljusgrått är också stora färger. Även till herr är sportinfluenserna betydande där det erbjuds sköna skor med ett avslappnat uttryck."
 
Vegabond har otroligt sköna skor, jag är ganska kräsen när det gäller alla skor men varje gång jag går in i deras butik hittar jag alltid minst ett par jag gillar. Titta bara på dessa skorna, riktigt fina, jag blir ju lite småkär i pastell färger under våren så dessa passar ju jätte bra. Ska handla dem så fort jag får chansen.
 
Kolla in Vagabonds nya kollektion

Den nya designen

Förlåt för lite dålig update idag men jag har nu under dessa timmar: Pluggat, börjat på min bok, Fatta eld som är andra delen i hugerspels triologin. Efter det började jag fixa med designen till bloggen. Det kommer att bli super fint. Jag ska försöka att få den klar till på söndag, för jag måste ta kort till headern m.m och funderar på att göra det ute och då måste vädret bli bra. Designen kommer att bli lite mer vårig, mycket mer jag och helt anorlunda än vad den är nu.
 

Ställer klockan

Good morning sunshine!

Ni kommer aldrig kunna gissa när jag vaknade idag?! Klockan 06:00, jag vaknade i panik av att jag trodde jag hade sovit för länge. Jag kollade då på klockan och insåg att jag kunde sova 2 timmar till, så jag lyckades somna om. Det är nämligen så att jag ställer klockan på 8-9 mina lediga dagar (då jag är hemma) för att jag får ångest om jag sover för länge, då har liksom dagen gått åt något som jag inte tycker är tillräckligt bra för att inte få göra andra saker.

Idag ska jag, kolla på en av mina film klassiker som jag ska försöka gå igenom den här veckan. Sen ska jag plugga och jag tänkte även läsa en bok. Och på eftermiddagen ska jag kanske träffa någon vän.

Frågor/svar lista

Om mig:
Namn: Emma Sofie Ferb.
Ålder: 17 år och idag är det exakt 3 månader kvar till jag fyller 18.
Bor: Sverige, Stockholm i en lägenhet.
Längd: 182 cm (tror jag).
Vikt: 58 kg.
 
Just nu:
Gör: Bloggar och kollar på TV.
Rum: Mitt vardagsrum.
Har på mig: morgonrock.
 
Senaste...
Personen jag pratade i telefon med: Beatrice.
Vad pratade ni om: Planer inför lovet.
Person du pratade med: Min mamma.
SMSet var från: Min kompis Kathalina.
Vad stod det: "Men vafan....".
Kramen: Yatzy, ena katten jag har jär hemma nu, hehe.
Gången du grät: Vet inte, i början av Januari tror jag det var.
 
Hur många...
Gånger har du varit kär: Jag vet inte riktigt, men riktigt kär tror jag att jag aldrik har varit.
Vänner har du: Många, men nära riktigt nära: 2, sen kan det gå i perioder med vissa.
Pojk/flickvänner har du haft: Inga riktiga.
Har du kysst: Inga hehe, när jag ska inte ljuga men några stycken.
Hatar du: 1 (kommer alltid hata den, det är värre än hat och något som inte går att sätt ord på). Sen ibland 2 till.
 
Övrigt:
Älskar: Mina vänner, choklad, mig själv, bra filmer och musik, er m.m.
Åt middag med idag: Det var en familjemiddag med: min mamma, pappa, syster,bror och hans flickvän.
Har du smakat alkohol: Ja.
Är rädd för: Att älska någon, för jag vet att de någongång kommer att försvinna.
 
 
 
 
 
 

Hemma från gymmet

Kom hem från gymmet för en liten stund sedan. Idag gick jag dit med min syster, det är verkligen mycket roligare att gå dit när man går dit med någon, håller ni inte med mig?! Inte bara det att det är roligare, det känns som att tiden går fortare och som nu, min syster lärde mig massor av övingar. Jag körde mage men framförallt ett hårt ben-pass så jag kan knappt gå haha, men det känns ändå riktigt skönt då vet jag att jag har gjort ett bra jobb.
 
 
 

Insta-week

Student värld

Bara för att jag lov betyder det inte att jag inte måste plugga. Nu har jag nämligen tittat på två bra filmer, drukit massvis med ätit en trevlig lunch, så nu är jag redo att sjuka in i en studets värld och plugga. Jag ska göra tal i matte och fylla i ett övnings häfte som har med svensk gramatik att göra. Senare ska jag även plugga biologi för ett prov som är några veckor men det är inte först på min prioritslista.
 
Att plugga och gå i gymnasiet/skolan är verkligen inte alltid lätt, tro mig jag vet det! Speciellt att gå NA (naturvetenskap) och 2an som jag gör. Men ett sätt som får mig att orka gå igenom det med ett leende på läpparna är att tänka på framtiden och på mig själv om några år. Hur mitt fantastiska liv kommer att vara, hur mycket bättre det kommer vara om jag har gått i skolan och tagit studenten.
 
 
 
 

Bådar för en bra dag

God måndags morgon!

Att vakna upp utvilad, pigg, glad och lite halvsoligt ute är ju bara det underbart. Sen när jag inser att jag är ledig idag och har lov är också bara det underbart. Så de sakerna tillsammans gör så att det bara bådar gott för att det ska bli bra dag.

Jag ska nu äta min frukost och sedan kolla på en film jag såg fanns på "play" på TVn. Älskar att man kan hyra filmer hemifrån och att det även finns massor av filmer som man inte ens behöver hyra utan de finns bara där.

Äpple, te och makor, vilken bra frukost!

Inte bara min favorit plats

Jag har ju kattvakt nu till två katter. Gissa vart ena kattens favoritställe är?! Han är där hela tiden.

Ser ni han?

 
Nu då?


Där är han, i en låda i min "garderob".

Unnade mig glass+chokladsås

Glass med chokladsås kan vara det godaste som finns ibland. Jag brukar göra egen chokladsås, då är den varm och glassen kall, så gott. Mitt socker sug har försvunnit mycket och jag har blivit mycket duktigare men det. Förut kunde jag äta choklad varje dag, helt sjukt när jag tänker på det. Nu kanske det händer en gång i månaden att jag äter det på vardagen. Jag äter fortfarande choklad på helgen, då är det mörk.

Ett tips på hur man får bort socker suget är... TE(!!) med honung och äpple. Det kanske är lite kliché men det funkar faktiskt. Äpple är ju min nya grej.



Kicks professional foundation brush

Jag har nu i en vecka testat en foudation/ BB cream borste från Kicks professional (kicks egna märke). Jag tycker att den är väldigt bra, den bästa foundation borsten jag testat. Första gången var den lite svåranvänd eftersom den borsen jag hade förut var väldigt mjuk och "fluffig" skillnad från den här som är väldigt kompakt och kortare strån.  Den här fungerar verkligen jättebra till min foudation som är väldigt flytande. Borsten gör verkligen så att det blir jämt och att det inte blir för tjockt lager utan så att det blir lagom mycket foundation.
Borsten är egentligen till BB cream men den funkar lika bra till foundation.
 
+ Den ger ett jämt resultat och lagom mycket hamnar på huden.
 
- Svår att anväda och hantera första gångerna.

 
 

God morgon!

Söndag morgon och ni vet väl planen för det; FILM - time, det är alltid trevligt att börja en söndag så. Efter den ska letta jobb och skriva CV + skriva personligabrev. Jag är nämligen redo att skaffa ett jobb nu, tänkte att jag kunde jobba på helger och under sommaren. Frö det här med jobb är som en poängjack, om man samlar på sig mycket poäng så vinner man alltså desto mer jobb man har haft desto större är chansen att får jobb. Senare idag ska jag till gymmet tror jag men får se hur det blir med det, annars tar jag det i morgon. Sen ska jag även börja läsa en av min böcker jag har här hemma.
 
 
 
 

Spring Outfit

 
Topp / Kjol / Bälte / Väska / Sko 

Träna nu

Det är nu dags för mig att byta om till träningskläder och gå till gymmet. Det ska bli superskönt, som jag nämnde ska jag träna kondition så jag brukar PW:a på löpbandet i ca 20-30 min, sen kör jag på cros trainen i ca 15-25 min och sen cyklar jag ibland så mycket jag känner för. Sen ska jag ju även träna ben idag då jag tränar på alla styrketränings redskap som har med ben att göra (vilket tar ca 30 min).

Att ha inspiration för träning är jätte viktigt tycker jag, här är några av dem bilderna jag kollar på och får motivation/inspirationen att träna.

Grattis Estelle

Idag fyller vår lilla pinsessa Estelle 1 år. Jag som älskar vårt kungahus tycker själklart att det är väldigt kul. Tänk att det redan har gott ett år sedan jag och vi alla fick höra prins Daniels tal och "Mina känslor är lite all over the place". Jag kom ihåg hur glad jag var! Sen kom dopet och jag var glad hela dagen, jag fick till och med gå hem tidigare från skolan för att se det (haha). Som ni märker är jag verkligen en älskare av kungafamiljen och när vi ändå pratar om det kan jag säga att jag faktiskt var vid slottet när Victoria och Daniel gifte sig.
 
Jag hoppas verkligen att Estelle får en riktigt bra första födelsedag.
 
 
Bild från kungahuset.se
 
Estelles ursöta, blåa klänning hade även Victoria när hon fyllde 1 år.
 

Första dagen på lovet


På en lördag som denna, första dagen på lovet har jag bestämt mig för att bara göra roliga saker! Så jag kanske träffa några vänner i kväll och fira in lovet, några av dem är de jag skulle vara med igår men då ändrades planerna. Innan dess ska jag gå och träna en stund, tror det får bli kondition och ben idag. Som jag sa igår så ska jag bland annat vara mer med mins vänner och träna mer under lovet så då får jag ju två av dessa saker gjorda på en dag och igår var jag ju med Johanna så det känns som mitt, gamla, sociala liv är påväg tillbaka.

Under en månads tid har jag varit med någon vän en gång per vecka (för att jag har haft läxor m.m) vilket är alldeles för lite för att vara mig.

Jag är kattvakt

God morgon!
 
I går runt 17:00 kom min moster och lilla kusin med två underbara katter. Vi ska nämlige vara kattvakt den här veckan medan dom är i fjällen. Inte bara det att de här katterna är söta och lite smått charmiga så är det nog den rasen den vakraste rasen jag sett, kolla pälsen! Innan min moster skaffade dem så hade jag ingen aning om att det fanns, om jag inte minns helt fel så heter den semiriskt skogskatt.
 
Under hela mitt liv så har jag hafr djur, förutom de senaste 5 åren och jag vill verkligen ha ett djur - katt eller hund så det passar ju jätte bra att de ska vara här för lagon till jag trötnar på deska de ju åka hem. Hehe nä skoja bara skulle aldrig vilja ha bort dem.
 
 
 
 

Min kväll

Vilken kväll!
 
Mina planer för kvällen har ändrats minst 10 gånger. Först var planen att jag och Johanna skulle vara, sedan så bestämdes det att jag och Johanna skulle åka till min kompis Beatrice (Bea) och där skulle vi ha filmkväll med några abdra killkompisar men sen kunde inte Johanna åka dit och då ville inte jag heller eftersom ag hade bestämt med henne innan och desutom hade Bea läxor att göra så vi ska ta det någon annan dag i stället. Sen kom det lite problem iväg osv. Nu sitter jag iaf med Johanna hemmma hos mig, vi ska ta det lugn och juta av varandras närvaro.
 
 

Dagens outfit

Mina planer för lovet

Lov! Ja, det är vad jag har nu. Jag ska inte göra något speciellt nu under lovet men det är nu jag ska hinna göra allt jag annars inte hinner, så som: läsa två böcker jag köpte för ett tag sedan som jag har velat läsa länge, träna ordentligt och börja ta den seriös, jag ska försöka gå dit varje eller iaf varannan dag. Sen ska jag även vara med mina vänner mycket och något jag också köpte för ett tag sedan var saker till målning så jag ska börja med en tavla. Jag ska med andra ord ta fram mina kreativa, sociala och engagerade sidor.

Rast

Jag har nu rast och har precis haft svenska och ska ha biologi om 5 minuter. Älskar mina fredagar, två lektioner som dessutom är mina favorit-ämnen. Efter det, klockan 16:30 har jag LOV! Det har verkligen varit veckans motivation, alltså tanken om att jag vet att jag har lov nästa vecka.


Frukost

God morgon fina människor!

Det är den underbara dagen fredag idag. För att den här dagen ska bli bättre måste man äta frukost - dagens viktigaste mål. Vilket jag ska äta nu, jag kan dock erkänna att min frukost inte är det bästa, helst ska en bra frukost vara gröt eller något men mina rostade makor är bättre än ingenting och det är riktigt gott.

Jag måste även säga att jag får lov idag, ska bli så skönt och det är verkligen välbehövligt!



Sova nu

Antingen är jag helt slut och utmatad eller så börjar jag bli sjuk, för jag var så otroligt trött för typ en timme sedan, sen tog jag en dusch och det blev lite bättre men jag ska i alla fall sova nu.

God natt sötisar!

Inspiration

Aldrig helt nöjd

Jag har nyss haft mitt engelska framförande om min bok. Det gick helt okej, jag glömde att säga lite saker och kunde gjort det bättre men i och för sig så tycker jag att jag alltid kan göra saker bättre, man kan alltid bli bättre än bäst.
Jag tror att det finns både bra och dåliga anledningar att känna att man alltid kan göra saker bättre. För att om man känner så så kan saker man gör bli bättre, att man aldrig blir nöjd gör ju att man alltid kommer kämpa för att bli nöjd.



God förmiddag

Vilken underbar torsdag som är framför mig idag. Jag är hemma nu och läser psykologi, idag ska jag ha matte först lektionen, sedan har jag psykologi då jag kommer att ha ett förhör om psykoser (bland annat). Sista lektionen är engelska och jag ska då prata och analysera min bok som jag har läst, jag tror att det kommer gå bra och det gör det oftast för mig när jag ska gör något muntligt i skolan.
 
Nu måste jag läsa klart här, sedan ska jag göra mig lite lunch.
 

Lord of the flies

Nu har jag suttit och skrivit om min engelska bok i ett tag, jag har läst lord of the flies (flugornas herre), jag tycker och tänker så mycket om den boken men jag har svårt att fp ner det på papper. I morgon ska jag prata om den på engelskan så antigen får jag improvisera eller så får jag helt enkelt skriva så gott jag kan nu. Boken är verkligen bra och jag tycker att alla borde läsa den, på engelska eller svenska, spelar ingen roll.

Gårdagens outfit

Det börjar bl tradition att jag lägger upp outfit's bilder dagen efter. Hehe, jag vet faktiskt inte varför det bli så men här kommer i alla fall gårdagens outfit:
 

Pjäsen

Idag hade jag en lektion eftersom jag ska till läkaren snart Min lektion var scenisk karaktärsarbete, som jag sagt förut så håller vi på med en pjäs så det var riktigt kul, vi ska spela upp gökboet. Gökboet utspelar sig på ett mentalsjukhus i usa på 70-talet, så ingenting passar in i min/vår vardag vilket gör saken lite extra kul och egentligen är det inte alls min smak men när vi väl böjade var det riktigt kul.
 
Jag ska vara hos läkaren om 35 min så jag ska nu ta något att äta och sedan gå dit.
 
 

Bästa morgonen på länge

God morgon gullihjärtan!

Idag har det nog varit min bästa morgon på länge. Jag vaknade direkt av mitt första alarm, gick upp och drog undan gardinerna och tände lampan. Under de senaste veckorna har jag vaknat efter mitt tredje alarm och har varit väldigt trött. Jag år nyss frukost och ska nu fixa mig inför dagen.

Senare idag ska jag till läkaren för att fixa lite saker. Är inte så intressant faktiskt eller någon stor grej.

ELLE idag

Jag såg nu att jag hade fått ELLE idag, så glad jag blev. Som alltid när jag får ett nytt nummer av ELLE eller andra tidningar för den delen också. Älskar verkligen tidningar, mode magasin är de bästa. Jag får massa inspiration och idéer. Jag kan läsa det jag vill när jag vill, för i exempel en roman kan man ju inte bara hoppa hur som helst mellan de olika kapitlen. Det är mycket bilder, tips och inspiration, precis vad jag behövde idag!

Denna gång låg det 3 tidningar i plasten, vilket gör det ännu bättre. En riktig räddning.

Hemma efter en skoldag

Hej, jag kom hem från skolan för lite mer än en timme sedan. Idag hade jag matte, biologi och fysik. Trots att det är ganska jobbiga lektioner och endast natur ämnen så var det en bra dag och ändå lugn. Precis vad jag behöver så här innan lov och behovet av lov är lika stark som mitt behov av kläder och shopping, hehe.


Mitt rum

Så nu äntligen kan bilderna komma upp.
 
Jag är otroligt nöjd över mitt rum nu, jag tror faktiskt att jag aldrig har trivts så här bra i mitt rum som jag gör nu. Älskar det och det är min verkligen stil. Jag har nu mycket plats till mina kläder och vid mitt skrivbord har jag lite smycken och smink. Sen har jag även en hel (rosa) hurts som jag bara har massa produkter till hår, ansikte, hud osv, smycken, parfymer och smink. - det är ett stort plus.
 
Det är lite tavlor som ska upp och band till gardinerna men annars helt klart.
 

 
 

Outfiten från igår

Jag gillar verkligen min outfit jag hade igår! Den var elegant, snygg och superskön. Att jag har klänning på vinter är inte så vanligt och verkligen inte på vintern men som jag nämnde igår vill jag få fram vår känslan så då passar klänning väldigt bra. Sen har jag insett att jag har väldigt många fina klänningar som jag inte använder och att det måste bli förändring på det.
 

Tisdag morgon

God morgon till en väldigt blåsig dag, tycker att blås nästan är det värsta vädret. Håret blir kaos och även sminket kan förstöras speciellt när det är som nu då det är som storm.

När jag vaknade kände jag mig sjuk, ont i halsen och lite förkyld vilket inte alls är kul. För 1. Idag så skulle jag ha en väldigt rolig idrotts lektion dom jag verkligen ville gå på men eftersom jag har astma kan det vara farligt att träna när jag är sjuk.
2. Nästa vecka är det lov och jag vill verkligen inte vara sjuk då.
Jag får göra mig massor av te med honung, försöka ta det lite lugnare och ha varmare kläder på mig.

Jag ska nu fixa lite med den nya designen.

Internet problem

 
Jag blir så frustrerad när tekniken inte fungerar! u är det mitt internet som krånglar, eller rättare sagt det trådlösa internetet här hemma så u får jag blogga från en stationär dator. det är inte så kul, jag använder aldrig den här datorn, jag som hade tänkt att ladda upp biler på mitt rum som några frågat och min outfit så vi alla får helt enket hålla tummarna för att det ska börja fungera så snart som möjligt. Annars får jag lägga över de bilderna på något USB-minne eller något.
 
 
 

Måndag

God eftermiddag/ kväll!

Det har varit en skön måndag idag. Inga jobbiga lektioner, en lugn klass men rolig ändå. Först hade jag drama som började 11:15, där vi håller på med en pjäs vilket ska bli väldigt kul. Efter det var det lunch och sen engelska och matte.

Jag är på väg hem nu och jag unnade mig faktiskt lite choklad, kände att jag var värd det efter min helg då jag har varit så duktig och allmänt med min nertrappning av choklad.



God natt

Är äntligen klar med allt som jag ska ha gjort idag och det känns riktigt bra. Sitter nu med en hårinpackning och ansiktemask som jag nu ska tvätta bort.

God natt på er och förlåt för lite dålig update men i morgon blir det bättre!

Undantag från min glammiga vardag

Ibland gör jag lite undantag från min glammiga vardag, som nu då jag faktiskt...städar!

När jag väl städar så gör jag det på fullaste allvar! Hehe nä men när jag ger mig in i något ger jag fullt ut. Jag tror mitt rum aldrig varit så här rent och fint. För när mitt rum ska städas annars så brukar jag inte ta undan sakerna från golvet osv eller göra i ordning det för att det ska städas. Men nu när jag ska städa så kände jag att jag lika gärna kan göra det ordentligt!

Nog med pratet om städning för nu ska jag göra klart här och sedan ta kort.

Snygga "säsongs"kläder från Bubbleroom

Jag gick nyss in på Bubbleroom och hittade många fina kläder, speciellt för våren. Jag ska försöka att inte beställa eller handla vårkläder innan det faktiskt är vår (vilket förmodligen kommer vara lite svårt). Men jag vill verkligen inte ha vinterkläder längre! Jag är verkligen trött på det! Så nu måste jag och alla ha kläder som inte riktigt är vinterkläder men som är varmare, och inte lika mycket våriga, vårkläder. Det här kan vara lite svårt för det finns inte riktigt några kläder/kollektioner för den är ”säsongen”. Man kan inte ha fullt med färg eller mönser som våren erbjuder för det känns bara helt fel men som jag sa så är jag trött på vinterkläder (och de är för varma) och det är jag nog inte ensam om, alla svenskar vill väl ha vår och sommar nu. Så jag har nu valt ut lite kläder från Bubbleroom.se för väder som detta.

 

 

Kling Dress Mariachi Nude Bubbleroom.se Minimarket Shan Top Calcite Bubbleroom.se

Denna underbara byxdress ÄLSKAR jag, färgen,        Även denna topp är jag kär i, hur fin som helst! På    

hur den är sydd, detaljerna - Ja allt! Byxdress             bilden är den matchad med ett par shorts men jag

enligt mig är ett vårtäcken och man kan även             tycker att den skulle passa lika bra till ex jeans.

ha tights/strumpbyxor under om det blir för

kallt utan att det "förstör" något.

Bubbleroom / H Jacka Ljusbeige Bubbleroom.se VILA Mitio Pants White/Black Bubbleroom.se

En supersnygg beige/vit jacka. Den passar till det        Dessa snygga byxor så jag för ett tag sedan. De blir

mesta och piggar upp vilket outfit som helst.                snyggare och snyggare för varje gång jag ser dem, trots

Jag tycker att det är ett måste med en jacka                att de inte så så jättespeciella. Men som ni kanske

som just, piggar upp en outfit!                                      märkt så fastnar jag lätt för detaljer och de här är inget

                                                                                undantag!


http://emmaferb.blogg.se/2013/february/snygga-sasongsklader-fran-bubbleroom.html#comment

The Hobbit

God morgon!
 
Som jag nämnde i går kväll blev det ändrade planer, jag skulle egentligen bara vara hemma och inte göra så mycket men i stället så gick jag och så The hobbit. Jag har inte velat se den förut eftersom jag inte har sätt alla sagan om ringen filmer och de jag sätt såg jag för väldigt länge sedan. Den var i alla fall väldigt bra, jag har än blandan smak när det gäller film och jag gillar allt från tjejfilmer till krigsfilmer till action till konspirationsfilmer. Jag tycker absolut att man ska se den och för er som inte har sätt alla sagan om ringen, så behöver man inte det eftersom den här är "före" men det kan vara lättare att förså vissa saker om man har sätt de.
 
Såhär skriver SF om den:
 
Berättelsen om Bilbo Baggers resa för att återkräva dvärgarnas kungadöme Erebor som för länge sedan erövrades av draken Smaug.
 
Under resans gång korsas Bilbos väg av trollkarlen Gandalf Grå och plötsligt ingår Bilbo i en grupp bestående av tretton dvärgar som leds av den legendariska krigaren Torin Ekenskölde. Vägen mot dvärgarnas rike går via vildmarken, genom områden där orcher och troll härjar fritt. Målet för resan är Ensamma berget men först måste de ta sig igenom dvärgarnas tunnlar och det är här Bilbo träffar den varelse som kommer att påverka resten av hans liv – Gollum. Ensam med Gollum vid stranden av en underjordisk sjö upptäcker den intet ont anande Bilbo inom sig både ett mod och en falskhet han inte kände till själv. Det är också nu Gollums skatt, ringen som besitter en oväntad kraft och makt, hamnar i Bilbos ägo. En enkel guldring som bestämmer Midgårds öde på ett sätt som Bilbo inte ens kan föreställa sig i sin livligaste fantasi ...
 
Den får 4/5 "EF's"
 
 

Ändrade planer

Det blev ändrade planer för kvällen, bloggar mer i morgon.
Så länge kan ni kolla på denna underbara video:
 
 
Puss och kram!

Gårdagens lilla shopping

 
 
 
Halsband, örhängen, ring (min favorit ring försvann så hittade en ny) och en foundation borste från kicks - det är verkligen bra kvalite på den, ska testa den i i morgon så då kan jag skriva mer om den. Jag köpte även jätte fina hårspännen/klämmor till mamma.
 

Till gymmet

Jag ska nu gå och träna! ska bli super skönt, dock så kan jag inte vara där så länge för jag har saker här hemma som måste göras men 40 min är ju verkligen mycket bättre än inget alls. Vi hörs sen när jag kommer hem igen, då kommer det komma upp bilder på det jag köpte igår och på mitt "nya" rum (johanna kommenterade att jag inte lagt upp det än och jag måste göra det jag lovar). Sen ska jag även lägga upp lite skönhets tips, så vi hörs senare!
 

Lördag 16/02-13

God morgon!

Idag måste jag verkligen skärpa mig när det gäller min effektivitet. Jag har nämligen mycket saker att göra även idag. Tyvärr så har jag blivit lite lat senaste tiden men det måste jag verkligen förändra. Man kan alltid förändras och förbättras! Jag ska i alla fall; gymma, sola, läsa min bok , fixa med designen och plugga lite och något jag lovat länge (ledsen för det) men ta kort på mitt "nya" rum.

Tack kära ni

Det är ju fredag idag och med fredagar tillkommer det choklad bara sådär. Så länge jag kan minnas har jaf fått choklad varje fredag, på senare tid har et blivigt mörk men innan dess så var det bland annat marabou mjölkchoklad eller minkrokant. Jag kanske ska tacka chokladen för mit bra humör jag har hela tiden, man blir ju glad av choklad!
 
Jag har även märkt att min statistik här på bloggen har ökat den senaste veckan vilket jag är väldigt glad över. Fortsätt så, jag är så otroligt tacksam över det och till er, det betyder mycket att så många kollar in på min blogg. Ni kan gärna kommentera mer också, skulle verkligen vara pricken över i.et.
 
Ps. Jag funderar på att börja med länkbyten, känner att jag måste ge er lite, i bra relationer handlar det ju om att ge och ta!
 
 
 
 

Träffa Johanna

Jag ska snart gå ut för att möta min älskade vän Johanna, det var 2 veckor sedan vi sågs och det har varit lite små bråk mellan oss då vi heller inte har pratat med varandra sedan den 3.dje februari. Men allt det är nu löst vilket känns riktigt skönt, jag har känt den underbara tjejen i 16,5 år så jag tänker inte låta henne gå så enkelt! Helt sjukt egentligen, att vi fortfarande är vänner. Det är verkligen inte vanligt så jag har verkligen tur men vi har inte alltid haft det lätt, det krävs energi och vilja att känna någon så länge men det är värt varenda seckund jag lagt på Johanna.
 
 
 
Bild på Johanna tagen av mig.

På lite småshopping

Mitt möte slutade för 30 min sedan, det tog lite längre längre tid vän vad jag trodde att det skulle göra, det var väldigt givande och vi tog kloka beslut - precis som ett möte ska vara!

Just nu är jag på lite små shopping. Jag har än så länge köpt hårklämmor och lite smycken. Ska snart hem så tar kort på det då.

(Det går tyvärr inte att ladda upp någon bild)

Ska göra idag

God morgon!
 
Jag har nu varit vaken i ca 4 timmar och jag har faktiskt fått några saker gjorda. Nu ska jag skynda med att fixa mig så det får bli en to-do list.
 

Natti natti

Jag ska nu gå och lägga mig, är trött efter en händelserik dag. Nä men sanningen är att jag går upp så tidigt på morgonen så jag blir trött runt 22:00 tiden. Annat är det när jag har sen veka då jag går upp mycket senare och är då mycket piggare på kvällen men det är nästa vecka och i morgon ska jag upp klockan 06:00, ska försöka komma upp ännu tidigare till och med.
 
Jag känner också att jag verkligen behövde den häe dagen, tog hand om mig, åt massa gott, kollade på bra filmer och avsnitt av serier och bara njöt.
 

Alla ♥dag prat

Semla + geléhjärtan + te + tjejfilm + ansiktsmask = min alla hjärtansdag blev väldigt bra trots att jag är singel. Jag hoppas att eran dag också har varit bra oavsett om ni är singlar eller har en partner. Det är som sagt en dag man ska göra något speciellt åt de man älskar och jag älskar mig själv! Att spendera den här dagen med vänner börjar bli vanligare och vanligare men nästan alla mina vänner har pojkvänner. Nästa år ska jag ordna ett event för singlar!

På tala om det så såg jag att Nype hade ett event på lördag: F*CK VALENTINE.

"För att göra det lättare för alla, har vi köpt in självlysande armband i färgerna grön, gul & röd. Där varje färg har ett tydligt budskap: Kör, kanske eller upptagen. Vi kommer ha drinkar i dom olika färgerna för att även där underlätta stelheten gäster emellan."

Hur smart är inte det?! Så till alla där ute som är över 18(eller är det 20?) dra dit på lördag.

Slänger in en bild på mig från idag:

100 dagar kvar och 9 års längtan

Idag är det exakt 100 dagar kvar till jag fyller 18 år. Den dagen har jag längtat till sen jag var 8-9, att få bli vuxen, att välja vad jag vill. I den ålder ville jag även göra lumpen och det var också därför jag ville bli 18.

När min storebror som då var 18 fick men papper och broschyrer om lumpen kollade jag igenom de och jag blev helt fast vid krypskytt, ända sedan dess har jag velat bli det.
När jag var runt 11 så var jag mogen för min ålder och kände då att jag villa vara vuxen och myndig.
När jag var 13 så blev jag tonåring och ville få bestämma över mig själv och göra vad jag ville när jag ville.
När jag var 15 så var det nog en stor mix av allt. Jag var trött på att bo hemma, på att någon kunde säga vad jag skulle göra och kände mig redo att bli myndig.
Nu när jag är 17 vill jag kunna ta mitt ansvar som en vuxen kvinna, få bestämma vad jag vill göra utan att någon säger till. Få vara vuxen! (Jag har dock insätt att det börjar mer när jag kommer gå ut gymnasiet och flytta hemifrån, att det är då mitt vuxenliv börjar till max)

Happy valentines day

 
Satt nyss och funderade över hur man säger "happy valentines day" på svenska, men visst det heter det glad alla hjärtas dag? Haha  ni kan väl säga till om jag är helt ute och cyklar.
 
Eftersom jag inte har någon underbar pojkvän, ingen pojvän och ingen man så ska jag ägna denna dag till mig själv, vilket egentligen inte är konstigt för det här är dagen då vi ska ge de vi älskar något extra och jag älskar mig själv. Jag funderade på spa men tyvärr så hinner jag inte med det så då får jag helt enkelt göra ett litet hemmaspa, kolla på tjejfilmer, gå till gymmet och äta massor av godsaker så som semla, geléhjärtan och choklad, funderar på att gå och köpa macarons från laduree (fast det kanske är lite överdrivet).
 
 
 

Bra och dåligt med dagen

God dag!

Jag hoppas verkligen att er dag har varit bättre än min.

- och + med denna dag:

- Det börjar med att jag försover mig i ca 1 timme.
-jag får stressa i mig frukost, sminka mig lite sabbat och slänga på mig kläderna som är bredvid mig.
-måste även byta väska i kaoset och glömmer en viktig sak (mer om det längre ner i listan).
-får då sminka klart mig på tåget vilket jag inte gillar.
-när jag står utanför min dörr så inser jag att jag har glömt nycklarna i min andra väska! (Där var droppen). Det har alltid varit någon hemma hos mig och är aldrig hemma ensam på dagarna men eftersom min bror precis har flyttat så var han inte hemma.

+lektionen jag hade idag var rolig.
+Tur va så blir jag sällan sur för småsaker så jag lyckas hålla humöret på topp (är även väldigt bra på att inte visa mina riktiga känslor).
+jag unnade mig en Chai latte, det var riktigt länge sedan jag drack en sådan.
+min mamma är påväg hem nu med nycklar.



Grey's anatomy

Det är nu paus i grey's anatomy just nu så passar på att blogga lite. Har väntat på att det ska börja i veckor, det var ett upphåll från december till nu. Jag har dock hört att det här är den sista säsongen, vilket verkligen inte är kul, jag får väll då se om säsongerna, hehe.

Jag idag

Älskar tröjan jag har på mig idag! Jag är nämligen en person som ÄLSKAR tröjor/toppar/klänningar med en speciell rygg. Den kan vara vanlig på framsidan och så har den en snygg rygg, då kan jag falla för den direkt.

Semeldagen igår

 
Det var ju semeldagen igår vilket ni knappast kunde ha missat, men jag åt faktiskt ingen semla, duktigt va!? Jag ska dock inte ta för mycket kredit och beröm för det, för om jag ska vara ärlig så åt jag faktiskt det i måndags. Min kära mor och far kom hem men semlor till oss alla och jag kände att jag var värd varenda bit. Det är ju heller inte semel-perioder hela tiden.
 
Så jag ska nog gå och unna mig ännu en semla nu.
 
 

Väntar på tåget

Jag hatar när man precis missar tåget, eller det är klart med det hände i alla fall mig nyss. Tågets dörrar stängdes när jag kom ner. Det är tur va bara 4 minuter kvar till nästa tåg kommer. Min skoldag var minst sagt väldigt lugn, på mitt sceniska karaktärsarbete så strök vi rupliker från ett manus.

Endast en lektion

God morgon.
 
Denna onsdag började lite kaos men det har nu löst sig så vi behöver inte lägga någon tid på att tänka på det, eller hur! Jag har bara en lektion idag, även om jag inte tycker att skolan är jobbig utan den är helt okej och jag blir lätt rastlös om jag inte går till skolan på ett tag, alla mina väner går ju också i skolan, men ni kan väll i alla fall tänka er hur skönt det är. Så idag börjar jag 11:15 och slutar 12:25 men jag tror att jag ska åka dit innan för att plugga lite och göra lite som jag måste göra när det gäller skolan. Den lektioner är Sceniskt karaktärsarbete vilket gör att denna dag kommer bli långt ifrån jobbig (i alla fall när det gäller skolan) hehe.
 
 
 
 

Dagens outfit, 12/02-13

Det fick bli outfit bilder i spegeln idag, men det funkar bra ändå. För att vara ärlig så slängde jag bara på mig något idag, kände att jag inte orkade lägga så mycket tid på att välja. Men jag tycker att det blev fint. Sen så hade jag andra kläder med mig som jag tog på mig efter jag badat som var lite varmare och lite skönare, tog nästan med mig för mycket kläder.



Insta-week (försenad)

Glömde bort att lägga upp "insta-week" bilden i söndags. Insåg även nu att jag tar otroligt mycket bilder på mig själv där, ska bli bättre med att lägga upp saker som har med min vardag att göra också.

Heter emmaferb där.

Bland de roligast jag gjort

Jag badade ju isvak idag, och jag ångrar VERKLIGEN inte att jag gjorde det. Adrenalin-kicken jag fick går inte att förklara så gör heller inte känslan medan jag var där i vattnet. Jag rekommenderar starkt att göra det. För er som tycker att jag är galen nu när jag säger att jag inte frös och att jag vill göra det igen, ni är inte ensamma jag tyckte också det om de andra som sa det innan jag hade gjort det.
För man fryser inte och det blir inte riktigt kallt. Ja, kroppen får en chock men känslan är något jag aldrig kommer glömma, hela kroppen fylls av ett härligt rus och man man blir piggare än vad man någonsin varit.

Förväntansfull

Idag är mitt privata schema fullt:
Jag ska nu börja min matte lekton om ca 5 min, sedan har jag svenska och runt halv 1 har jag rast i lite mer än 2 h. Sedan kommer jag att göra något ni aldrig kommer gissa - "bada" i isvak eller rättare sagt hoppa i i en isvak för att sedan visa mina idrottslärare att jag kan komma upp. Är förväntansfull för detta, jag tycker att det är något man ska ha gjort i sitt liv. Det är också väldigt bra att ha gjort så att man vet hur man ska göra om man råkar ramla igenom isen någon gång.

God morgon världen!


Jag är nu hemma och äter min älskade frukost, grönt te och yoggi med müsli. Efter jag har ätit min frukost är jag helt klar, känns verkligen så skönt att vara klar 40 min innan jag ska åka. För som jag sa igår så har jag börjat gå upp tidigare så att jag inte behöver stressa och idag börjar jag 10:00 och klev upp 07:15 så då har jag verkligen mycket tid.

Ps. Idag ska jag göra en otroligt rolig sak vilket jag längtar mycket till, ni får veta vad senare.

Vinter/vår outfit

Saker jag vill berätta

Jag har nu pluggat i någon timme eller två, känns skönt att ha det gjort så att jag inte behöver tänka mer på det. Snart ska jag fixa med lite saker (som ni inte får veta något om, anledningen till det är att allt inte är helt klart och säker än). Känns lite svårt att inte kunna berätta allt för er. Det finns en sak jag vill berätta, allt skulle bli så mycket enklare och jag kan då skriva vad jag tänker undran att vara rädd för att försäga mig. Å andra sidan vill jag att så få människor som möjligt ska veta för om alla visste så blir man behandlad på ett annat sätt. Så jag får se hur det blir men jag lovar att jag kommer berätta för er någon gång och ni kommer då få veta hela sanningen och mina innersta tankar.


Ta er tid

Klockan 06:00 vaknade jag idag, pigg och utvilad och det var verkligen vad jag behövde för den här dagen har gått extra fort vilket säker beror på min sömn och morgon. För ni vet när ens morgon är dålig, man är för trött för att tänka klart, man blir stressad eller inte hinner äta frukost - det kan verkligen förstöra hela ens dag. Just därför kliver jag upp så tidigt, så att jag ska kunna ta god tid på mig och hinna med det jag vill/behöver, och som folk säger: frukosten är det viktigaste målet på dagen.


Lov snart

Pluggar matte nu, har ett matteprov på torsdag som kommer att vara på två olika saker så jag har lite att göra när det gäller det. Snart ska jag sova, även fast jag har haft en riktigt lugn helg så känner jag mig trött redag nu, det täcknet brukar betyda att man behöver lov eller hur. Men det är inte långt kvar, vecka 9 är det så om två veckor har jag lov...yeey!
 
 
 
 

Tränat

Är nu hemma igen efter en stund på gymmet, älskar att gå dit när jag väl är där, jag känner mig duktig och jag känner mig nyttig, men innan jag går det känns det lite jobbigt faktiskt om jag ska vara helt ärlig. Fast jag tror att just det där är en sak man vänjer sig vid, att skapa en vana krävs ju ca 5 gånger.

Inspiration

Letar efter den perfekta jackan

God dag!

Har nu suttit och letat vårjacka, i vad som känns flera timmar, men jag hittar ingen som är som jag vill ha den. Jag är ganska kräsen när det gäller och jag sätter verkligen(!!!) inte på mig vad som helst. Jag väljer mina kläder med kärlek och omsorg.

Förutom att leta jacka så SKA jag till gymmet idag, har tänkt gå dit varje dag den här veckan men det har varje gång kommit något i mellan. Jag ska även ta kort mitt rum så att ni får se hur det blev.


Varit och firat en vän till familjen

Jag hade helt glömt bort att jag skulle hem till en vän till min familj som fyller år. Tur va kom jag jag på det i tid så jag hann komma dit i tid. Jag kom nyss därifrån och jag är nu ute för att köpa lite mat.

Fredags outfit

 
 

Saker jag måste göra

God morgon till denna, lite gråa, lördag.
 
Idag ska jag göra lite av allt som jag inte har hunnit gjort under veckan;  träna, läsa min bok, fixa klart mitt rum och plugga (det har jag i och gör sig gjort under veckan också men det måste jag också göra). Tänkte shoppa idag men jag insåg att jag förmodligen inte kommer att hinna med det så jag får i stället ta det i morgon eller nästa vecka, jag har lite abstinens agående shopping, det var nämligen nästan en månad sedan jag shoppade.
 
 

Emmas musik-topp-lista

Det blev varken gymmet eller att jag hälsade på min bror idag. När jag kom hem var jag helt slut och jag frös så mycket att det är NU jag börjar bli normal varm igen tack vare att jag tände några ljus och dricker mitt älskade gröna, varma te och satte på mig massor av varma kläder. Lyssnar även på bra musik, ni vet när man fastnar för några låtar och nästan bara lyssnar på de. Här är 3 låtar jag älskar nu och lyssnar på de flera gånger om dagen.
 
 
 

Det är nog inte vår än

Det där jag sa här om dagen, att det snart är vår, ångrar jag nu. Det känns som att det är -20 och att det är något fel med tågen så att var var tvungen att vänta på tåget i ca 30 mim gjorde inte saken bättre. Egentligen skulle jag slutat för 16:30 men jag hade prov och slutade ca 40 min för sent. Jag är hemma snart så jag ska då ta mig en kopp varmt te.


Lite planer för dagen

Jag har nu varit vaken i nästan 6 timmar och jag har fått väldigt mycket gjort vilket känns skönt såklart. Ska börja kliva upp tidigt även när jag har sen vecka. Jag börjar klockan 12:50 så ska gå till tåget nu hade jag tänkt för jag ska hinna köpa lite lunch innan också. Efter skolan ska jag träna och sen får jag väll se helt enkelt, kanske ska hem till min bror Daniel som flyttade igår och kolla hur det ser ut hos han.

Fredag morgon

God morgon kära människor

Idag är det den efterlängtade dagen - Fredag! Känns både skönt och lite nervöst eftersom jag ska ha två (!!) prov idag så sammanlagt kommer jag ha haft fyra prov den här veckan och två läxförhör. Fast något som är det bästa som finns är ju när man har fått göra klart ett prov och känner att det gick riktigt bra.

Nu står det en frukost här framför mig som väntar:

Äpplen och outfit

Sitter i soffan och dricker te och äter äpple. Apropå det så är äpple något jag ätit varenda dag den här veckan, och med tanke på att jag aldrig har varit ett stort fan av varken frukt eller grönsaker. Men i måndags fick jag för mig att köpa frukt och de äpplena jag köper är sååå goda så jag har köpt det varje dag. Jag gillar dock inte riktigt att äta direkt utan jag skär upp de i skivor, det blir mycket godare.

Nog om äpplen! Idag kände jag mig för att ha på mig basic kläder och för det inte skulle bli tråkigt tog jag på mig ett snyggt halsband och lite andra smycken, sen körde jag på en "beige" pälsjacka vilket genast får hela outfiten att bli mycket finare.


Så god

Jag har fått en dille på Arlas Yoggi med müsli, den är verkligen god. Brukar äta minst en sådan om dagen, beroende på om jag har sen eller tidig vecka så äter jag den till mellanmål/ frukost. Så till er som inte har smakat den, gör det!

Inspiration - girly

Torsdag morgon

God morgon mina underbara läsare.

Igår blev det en lång dag. Nästan 8,5 timmar, först tänkte jag gå 2 timmar tidigare till skolan för att plugga men det blev inte så, känns som att 10,5 timmars skoldag är lita att ta i.

Idag blir det inte riktigt lika mycket. Jag börjar klockan 09:10 med fysiklabb, sedan har jag en rast på någon timme och slutar dagen klockan 17:00. Känns som att jag skriver mycket om skolan nu men efter denna vecka är det inte alls så mycket och jag bloggar ändå om min vardag vilket för det mesta består av skolan vilket jag hoppas att det gör för andra ungdomar också.


Jag i tisdags:

Kort update om dagen

Hej på er, förlåt för jättedålig update idag men kl. 11:15 började jag och slutade nu, på rösterna har jag pluggat. Tyvärr har jag dessutom endast 10% kvar som batteri.

Men såhär ser jag ut idag:

Det är vår nu tycker jag

Idag körde jag på en lite mer vårig look, kände att det var dags för det nu när det börjar bli vår. Nu är det säkert några av er där framför datorerna som inte alls håller med mig och tycker att det inte börjar bli vår när det är början av februari men om ni tittar ut: då är det ju faktiskt inte riktigt vinter heller eftersom snön börjar smälta. Sen tycker jag att man kan få hoppas lite, det är det som håller mig uppe i denna tragiska period, den period man börjar tröttna ordentligt på vintern och bara vill ha vår/sommar.
 
 

Sjuk?

Jag är nog lite sjuk, som sagt så kände jag av det i går kväll också men jag trodde att det skulle gå över. Nu känner jag mig tröt och helt slut och inte 100% bra, hoppas verkligen att det blir bättre efter en lång natts sömn som jag planerar att jag ska få den här natten. Mitt mående kan dock inte stoppa mina skoluppgifter som måste göras så nu sitter jag här med min gigantiska kopp med te och svenska häften som ska läsas.

Lång rast

Hej kära människor. Jag började klockan 08:30 idag med idrott. Vi skulle öva på hur man går upp ur isvak eftersom vi ska göra det nästa vecka. Nu har jag en lång rast till 13:55 så jag åkte hem faktiskt, brukar vanligtvis inte göra det men nu var det en sådan lång rast. Så jag kan passa på att plugga nu, har 4 prov denna vecka (!!). Märkte ni att det inte alls var så kallt ute idag, eller i alla fall om man jämför med hur kalt det har varit så det var verkligen skönt.




Bättre i morgon

Halå, förlåt för dålig update idag. Under dagen hade jag verkligen inte tid och när jag kom hem började jag känna mig sjuk så jag la mig ner i sängen och somnade nästan, det kom verkligen från ingenstans.

Men i morgon kommer det bli mycket bättre, det kan jag lova. Mitt schema ser också mycket bättre ut för att blogga vilket alltid är bra såklart.

Dagens dag

God kväll.

Idag började dagen med ett möte klockan 08:30 när det var klar vilket var runt 10:00 gjorde jag lite matte och pratade med några av mina klasskamrater i en timme för sedan började min skoldag, hade då scenisk karaktärsarbete (en lektion som är lite som drama lektioner, fast lite annorlunda). Dagen rullade på med engelska och matte efter det och trots att jag har varit igång i 8,5 timme så känner jag inte mig det minsta trött eller seg. Vissa dagar har man tur då man är full med energi redan när man vaknar och som håller sig hela dagen.

God natt gott folk

Sitter nu och gör matte, det är några uppgifter som måste (!!) göras till i morgon och när jag är klar med de vilket är snart ska jag fixa mig för att sova. Jag ska nämligen på ett möte i morgon bitti, så i morgon blir det en heldag på språng.

Familjen holstein-gottorp

Har ni någon gång sätt serien familjen holstein-gottorp? Det visas varje söndag klockan 20:00-20:30, så det var precis. För er som inte vet var det är eller har sätt det så är det som en parallell nutid och handlar om hur det kunde ha blivit om inte familjen Bernadotte hade blivit vår kungafamilj. Jag som älskar våran kungafamilj och kungligheter i allmänhet var ju självklart tvungen att kolla om det var bra och det är faktiskt bra. Skådespelarna/komikerna är ju riktigt bra och gör ett superbra jobb.

Men jag kan inte låta bli att undra vad som faktiskt hade hänt, tänkt om det skulle vara familjen holstein-gottorp som hade varit vårar monarki?





Insta-week

1. Jag i onsdags
2. Jag och Johanna i fredags
3. Jag i fredags
4. Outfit från onsdagen
5. Det blev februari
6. Smink

Jag insåg nu att jag måste bli mycket bättre när det gäller mitt instagramande.

Emma Ferb blogg @ bloglovin

Jag har försökt att koppla min blogg till bloglovin i ca en timme nu och det har inte funkat men nu tror jag att det ska gå. Så följ mig där!
 
 
 
Följ min blogg med Bloglovin
 
 
Follow on Bloglovin

Solen skiner och söndags planer

God morgon!

Jag ligger ni i sängen framför Nyhetsmorgon och njuter av att se solen skina in i mitt rum och hela rummet fylls av ett helt underbart ljus, nästan ett sommar ljus. En bra dag att starta dagen på, jag kände att jag fick massor av energi när jag drog upp rullgardinen och drog för gardinerna.

Att jag fick energi är förmodligen väldigt bra för en dag som den här. För idag har jag ganska mycket saker jag måste (!!) göra. Kom då på att skriva upp det som en anteckning på mobilen och sedan sätta ett check-tecken efter när jag gjort det. Jag gjorde samma sak i fredags och att se en to-do lista med ett grönt, fint check-tecken efter varje punkt gör min stolt över mig själv.


Blev en lugn dag

Det började nyss och det är såklart melodifestivalen jag menar. Idag fick det verkligen bli en ta-det-lugnt-dag, så det känns lite som söndag men då får jag ta det jag skulle gjort i morgon i stället för ibland behöver man dagar som denna. Ska ta mig ett glas vatten nu och eftersom jag inte gick till gymmet idag så får vatten och te bli kvällens gottigheter.

Nej, nej, nej!

Min älskade iPhone har fått sprickor, tur va så funkar den. Jag vet dock inte om jag vill ha en ny, allt jag har på den...
 

Melodifestival-dag

Denna lördagen har börjat ganska skönt, jag har inte gjort så mycket mer än att ätit frukost, läst ur min bok och fixat i mitt rum. Johanna påpekade igår att jag ännu inte visat er hur mitt rum har blivigt och anledningen till det är att det inte är klart riktigt än men idag kommer jag se till att det blir klart och så fort det är det ska jag ta kort och visa er. Senare idag ska jag gå till gymmet, ska försöka att gå dit minst varannan dag och jag var där igår så då blir det två dagar efter varandra vilket självklart är ett stort plus.
 
Klockan 20:00 kommer jag självklart att sitta bänkad framför svt 1 och melodfestivalen så som 99 % av sveriges befoklning också kommer göra. Jag har dock inte så stor koll än så innan dess måste jag kolla in klipp, deltagarna och allt möjligt som har med melon att göra .
 

Några timmar med Johanna

Kom nyss hem från några timmar med Johanna, vi hade kul sov vanligt. Dock gjorde vi inte så mycket, åt middag och pratade mest men det kan vara skönt och roligt det också. Vi träffade även lite folk men för det mesta var det bara vi. Som sagt var det länge sedan jag och Johanna träffades vilket gjorde det extra kul att träffa henne. Jag ska nu sätta mig i soffan framför en film och inte göra så mycket mer.

En timme på löpbandet

Då har jag nu varit på gymmet i lite mer än en timme, varit på biblioteket, fixat en grej med pengar och duschat. Det fick bli en timme på löpbandet, så skönt verkligen. Ska börja fixa mig snart för att sedan möta upp Johanna.


Fredag äntligen

Hej på er!

Äntligen är det fredag idag, känns skönt på många sätt men jag har väldigt mycket att plugga i helgen vilket känns lite mindre skönt eller kul. Jag ska även försöka vara mer social den här helgen än förra, då var jag inne nästan hela tiden, tror jag var ute max 5 minuter. Johanna har jag inte träffat på evigheter så jag ska höra med henne.

Nu ska jag i alla fall gå till gymmet för att träna kondition. Det har inte varit så bra med träningen denna vecka på grund av många anledningar men nu i helgen ska jag gå dit minst en gång per dag.