En ny regering

Rösterna räknades och detta är resultatet. Med en höjning för S på 0,6 % var de vinnarna över valet. De rödgröna fick sammanlagt 43% av rösterna och kommer alltså bytas in i regeringen om ca 14 dagar. Stefan Löfven har endast varit parti ledare i 2 år och är inte så erfaren men jag får lite på att Socialdemokraterna har valt rätt man för jobbet. Att lova folk saker är inte svårt men vi får hoppas på att de står för vad de lovar också.
 
 Källa: SVT.se
 
 Det var en händelsefull natt igår, full av överraskningar. Fredrik Reinfeldt hade ett avskedstal och berättade att han i vår kommer att avgå som partiledare för M.
Likaså gjorde finansminister Anders Borg, som nu utsätts till Europas främsta finansminister genom det jobb han gjort under finanskrisen. Jag såg att en förklaring var att Borg och Reinfeldt kommit väldigt nära under åren och att han därför inte ville fortsätta utan partiledaren, vilket är förståeligt. Enligt mig är ett lands finansminister, landets näst mest viktiga politiker då ekonomin styr ett land väldigt mycket.
 
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

kommentar:


Kommentarer